CHAT SELECTION

Výběr z tradičních indických Street foodů

1. Samosa chaat – VEGETARIAN
150 KČ

Základem je chana masala (cizrna), samosa (slané smažené bramborové pečivo). Jako příloha se podává tamarindové a koriandrové chutney s kořením a cibulí. (1, 5, 6)

2. Bhel puri – VEGAN
150 KČ

Pikantní, křupavá, pikantní – indická pouliční klasika, pufovaná rýže, čtyři kousky (puris), křupavé nudle z cizrny, arašídy, cibule s koriandrem a tamarínem, zelené a česnekové čatní. (1, 5, 7)

3. Idli sambhar served with chutney (4 kusy) – VEGETARIAN
170 KČ

Jedná se o slaný koláč z fermentované semuliny připravený v páře, podávaný se sambhárem (připraveným z čočkových listů kari a hořčičného semínka) a čatní (1, 5, 7)

4. Kheema pav – NON-VEGETARIAN
289 KČ

Kořeněný jehněčí hašé dušený s rajčaty. Zázvor a aromatické koření. Ozdobeno cibulí a koriandrem, čatní, sladkým jogurtem a podáváno na dvou opečených houskách. (7, 8, 12)

5. Panipuri (Gol gappe) – VEGETARIAN
169 KČ

6 ks puri z krupice, hrubé pšeničné mouky, podávané s vařenými bramborami, cizrnou, podávané s kyselou tamarindovou a mátovou vodou. (1, 5, 7)

6. Aloo Papdi Chaat Dilli Ki
179 KČ

Oblíbený street food pokrm. Jedná se o smažené lupínky z cizrny, bramboru, červené cibule. To celé zalité jogurtem, posypané koriandrem a servírované s mátovým a tamarindovým čatní. (1, 5, 7, 12)

7. Chilli Paneer (Indočínská fúze)
199 KČ

Indický cottage sýr marinovaný v zázvoru a česneku. Zelené chilli s cibulí, pepřem a to vše v sójové omáčce. (1, 5, 6, 7, 12)

8. Chilli kuře (Indočínská fúze)
199 KČ

Vykoštěné kuřecí kousky marinované v zázvorovém česneku, zeleném chilli a to vše smíchané s cibulí, paprikou a zalité sójovou omáčkou a octem. (1, 5, 6, 7, 12)

9. Dahi Bhalla
199 KČ

Indické kuličky z čočky přelité jogurtem s mátou, koriandrem a servírované s tamarindovým čatní. (1, 5, 7, 12)

OBĚDOVÉ MENU

Podává se každý všední den od 11:00 do 15:00

Denní Polévka
39 KČ

1, 3, 7, 12

Dezert dle denní nabídky
59 KČ
1. Veganské Thali
189 KČ

Luštěniny, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,8,10,12)

2. Indický sýr Thali
189 KČ

Indický sýr, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,7,8,10,12)

3. Kuřecí Thali
189 KČ

Kuřecí maso, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,3,7,8,10,12)

4. Směs Thali
199 KČ

Kuřecí maso, paneer, salát, rýže, chléb (1,3,7,8,10,12)

5. Chana Masala + rýže/naan
169 KČ

Hlavní složku tvoři cizrna. Dalšími ingrediencemi jsou cibule,rajčata, koriandrovásemínka sušený prášek z manga. (1,7,8,12)

6. Hráškovo houbová masala + rýže/naan
169 KČ

Hrášek a houby v rajčatovo-cibulovém základu jsou zjemněnypastou z kešu oříšků. (1,7,8,10,12)

7. Indický sýr Tikka Masala + rýže/naan
179 KČ

Indicky sýr v omáčce z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešuoříšků a smetany. (1,7,8,10,12)

8. Malai Kofta + rýže/naan
179 KČ

Kuličky z indického sýra paneer a brambor, plněné sušeným ovocem, vařené v bohaté smetanové omáčce z kešu oříšků.(1,3,7,8,12)

9. Máslové Kuře + rýže/naan
179 KČ

Smetanová omáčka, obohacená pyré z bílého máku a kešu oříšků. (1,3,7,8,12)

10. Kuřecí Tikka Masala + rýže/naan
179 KČ

Omáčka z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešu oříšků a smetany. (1,3,7,8,12)

11. Kuřecí Vindaloo + rýže/naan
179 KČ

Vindaloo je marinované přes noc v octu, čerstvém zázvoru a koření. Konečnýmvýsledkem je velmi pálivá sladko-kysela chuť. (1,3,7,8,12)

12. Kuřecí Korma + rýže/naan
179 KČ

Bohatá velmi jemná krémová omáčka z kešu oříšků, kokosu a aromatického koření. (1,3,7,8,12)

13. Mangové kuře + rýže/naan
179 KČ

Kuřecí prso vařené v omáčce z cibule, rajčat, kešu a mangové omáčky. (1,3,7,8,12)

+ Extra rýže
25 KČ
+ Extra Naan
25 KČ
+ Veganské Tandoori Roti
35 KČ

SNÍDAŇOVÉ MENU

Každý všední den se podává od 9.00 do 10.30.
V sobotu, v neděli a o svátky se podává od 9.00 do 10.30.

1. Masala omeleta
180 KČ

Vaječná omeleta s cibulí, rajčaty, kapií, zázvorem a koriandrem. Podáváme s indickým nebo klasickým chlebem.
1, 3, 7

2. Omeleta se špenátem
189 KČ

Vaječná omeleta se špenátem, cibulí, rajčaty, kapií, zázvorem a koriandrem. Podáváme s indickým nebo klasickým chlebem.
1, 3, 7

3. Sýrová omeleta
199 KČ

Vaječná omeleta se sýrem, cibulí, rajčaty, kapií, zázvorem a koriandrem. Podáváme s indickým nebo klasickým chlebem.
1, 3, 7

4. Idli Sambhar
179 KČ

VEGAN, VEGETARIÁNSKÉ – Podáváme se třemi druhy chutney.
1, 3, 10

5. Sambhar Vada
179 KČ

Podáváme se třemi druhy chutney.
1, 10

6. Tradiční jihoindický talíř
250 KČ

VEGAN, VEGETARIÁNSKÉ – 2 kusy Idli a 2 kusy Vada, které podáváme se třemi druhy chutney (kokosové, rajčatové a zelené).
1, 10

7. Aloo Mutter Poori
199 KČ

Poori je smažený chléb připravený z nekvašené celozrnné mouky. Podáváme s domácím
bramborem a hráškem sabji.
1, 10

8. VEGAN - Chole Bhature
239 KČ

VEGAN – Bhatura je nadýchaný chléb z kynutého těsta podávaný s kari na domácí způsob s cizrnou.
1, 10

9. Uttapam
199 KČ

Palačinka z fermentovaného urad dalu a rýžového těsta, kterou podáváme se samhar a chutney.
1, 10

DESI PARANTHA MENU

Všechny parantha podáváme s kari dle denní nabídky, indickými okurkami nebo jogurtem.

10. Aloo Parantha
179 KČ

Celozrnný indický chléb plněný bramborem a směsí masala.
1,10

11. Paneer Parantha
179 KČ

Celozrnný indický chléb plněný indickým cottage sýrem.
1,10

12. Mix Zeleniny Parantha
179 KČ

Plněná parantha směsí brambor, hrášku a sýru.
1,10

13. Keema Parantha
199 KČ

Plněná parantha mletým jehněčím masem.
1,10

Adresa

Vladislavova 1747/16,
Nové Město 110 00, Praha 1

Telefonní číslo

+420 608 999 836

E-mail

info@masalanarodnitrida.cz

Otevírací doba

Po-Pa | 8:00 - 22:00
So-Ne (Svátky) | 9:00 - 22:00

Copyright © 2022 Masala | Crafted by Visilab